2011. szeptember 22., csütörtök

Imádok takarítani!!


Utálok takarítani, még ha a kép ilyen szép is!:)
Megbolondultam????!!! Utálok takarítani, meg mindent utálok, ami nem pihenés és semmittevés, na jó ez túlzás, de tőlem a por, meg a mocsok felmondhatna és találhatna egy másik bolygót magának! Én nem hívtam őket a lakásba vendégségbe, oszt mindig itt vannak a gyerekek legoival, autóival, babáival, stb.

Nos miután hazaérkeztünk a nyaralásból tesómmal elmentünk Aldiba, ő vett mikroszálas törlőruhát, le volt értékelve, gondoltam sérvem nem lesz tőle, ha én is megveszem, 300 Ft alatt volt 2 darab, egyszer megérdemlem a dőzsit, még egy kört főúr!!! :)

Lilában van ilyenem :)
Ma erős felindulásból kibontottam a csomagot - hiába 2 hete nem takarítottam, dönörű lila csíkos és egyszínű csíkos kendőt találtam. Bevizeztem oszt nekiestem az ablaknak, szuper, igaz az üveg lemosás csíkot hagy, de azért van a száraz mikro rongy. A fehér műanyag keretről mindent egy törlésre lemosott, utálok ablakot mosni, ki gondolta volna, no nem az ablakmosás miatt, hanem, hogy először mosószeres víz, aztán lemosás, aztán szárítás, lecsöpög a wasser, aztán fel kell mosni, stb. De ezzel a megoldással nem kell felmosni, tiszta lesz, nagyon gyorsan!
Annyira belelkesedtem, hogy a fekete kéznyomokkal teli bejárati ajtónak is nekiestem, aztán a mikronak, aztán az ajtóknak, kapcsolóknak, a budi kézmosójának csempéjéről is gyorsan eltűntek a fekete cseppek, stb.

Tudom, hogy 2011-et írunk és hát már ezer éve van ilyen, de akkor is én csak most találtam rá és egy újszülöttnek minden új! Holnap szerintem még pár ablaknak nekiesek! :)))

És még vegyszer sem kell hozzá, extra szívacs, ablaktisztító folyadék, stb.

Veszek még egy garnitúrát, hogy mégsem a vécét takarítóval takarítsak a konyhában! Nem tudom, hogy meddig tart egy ilyen, de ha 300 Ft-ból le tudom takarítani az összes 14 ablakot és még a többi felületet, akkor éljen, akarok még! És még időt is megtakarítok, mert nem kell 3 szor áttörölni egy darab ablakot! 

Na ezért most szeretek takarítani :))) Meg még ablakot mosni is :)

2011. szeptember 9., péntek

Termőföld szomszédokkal olcsóbban

Három kupac földet hordunk szét:)
Manapság nagyon divatos a közösségi megtakarítást, együtt olcsóbb, X ember után megkapjuk a kedvezményt, stb. (Bónusz Brigád, Kuponvilág, Együtt.hu)
Jelentem mi is elindítottuk a mi kis megtakarítási közösségünket, itt a társasházban! Ez az első eset, remélem lesz több is! :)

Az úgy volt, hogy a mi "drága" szó szerint kivitelezőnek többször adtunk pénzt már földre, előleg gyanánt, annyit adtunk föld cimszó alatt, hogy egyéni műugró pályánk lehetne! Persze egyszer sem földre költötte, sebaj, mi odaadtuk ami járt neki, de a lakást - kertet korántsem fejezte be. Ígérte, ígérte, aztán mégsem jött.:(

Mivel nem akartuk tovább nézni a poros földet, amiből nem is volt elég, ezért 3 szomszéd összefogott és rendeltünk közösen földet, ebben az volt a jó, hogy lustaságból rendeltünk mellé egy bobcatet, mert a kertbe nem tudott volna bejönni a teherautó és a betonkerítés elemeit ki kellett volna szedni, ha át akarjuk lapátolni  a kertbe. (Óriási kertünk van, ha kapálni kell, különben kicsike 41 m2)

Így aztán időt spórolva, meg pénzt is, közösségi megtakarítást szerveztünk házon belül! Összefogva olcsóbb volt a berakás is, mert 3 fele oszlott! Így aztán nem volt más, mint szétlapátolni! Nagyon sokat segített apukám, mérgemben én is lapátoltam, mert férj megígérte, hogy időben jön haza, de nem így lett! A végén ő talicskázott még néhány kör földet a bejárat felőli kertrészre, ahol a "veteményesem" (rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, koktél paradicsom, macskapöcse paprika, meg virág, ami nem rohadt még ki) van!

Legközelebb füvet ültetünk, kíváncsi vagyok, nagyon vágyom már rá, hogy ne a barnát lássak, hanem zöldet :))
Már megvan az ősz feladata és a virágos kertembe is most kéne elültetni pár hagymát, hogy legyen tulipán, nárcisz, stb.  Na majd két hét múlva :)

Ti szoktatok összefogni a közösségetekben lévőkkel, hogy valamit olcsóbban szerezzetek be??? 

2011. szeptember 7., szerda

Utasbiztosításról - nyár végén :)

Utazunk már!!! - minimax dino expressz, ha valaki nem ismerné ezt a remek rajzfilmet - én mondjuk utálom a dinokat, de ugye nem is nekem készült a film!  Nyaralásuk első ütemén már túl vagyunk, csodálatos volt a június végi befagyott Balaton - viszont olcsóbb, mintha főszezonban fagyoskodtunk volna! :)
Mondjuk egyik gyerekemet sem izgatta, mi kabátot húztunk, ők meg meztelenül pancsoltak a 20-21 fokos vízben. Jól belegondolok volt 3 szép óránk, amikor a szél sem fújt és zavartalan volt a napsütés, aztán jött a vihar!!! :))

A következő etap most esedékes, méghozzá külföld, Németország, szerencsére ott élnek férjem rokonai, így a szállás ingyenes, otthon is lesznek, így a kaját is ők állják, erre fel is hívtam szíves figyelmüket, hogy remélem gondoskodnak rólunk :))) Férj céges autójával megyünk, úgyhogy jobban már nem is tudnánk spórolni! Reméljük a röpke 8 óra a kocsiban elszáll, vagy kitépem az összes hajamat!

Amikor külföldre szoktunk volt menni, húú, de sznobul hangzik :P Az elmúlt 4 évben, vagy terhes voltam, vagy szültem, vagy szoptattam, nos amikor szoktunk menni, akkor mindig kötünk utasbiztosítást.
Annak idején bementünk az Autóklubba, most legutoljára a mosonmagyaróvári benzinkútnál kötöttem. 
Amikor a kötelezőt kötöttük át, akkor láttam, hogy a netrisken van már utasbiztosítás is!

Úgyhogy most éltem a lehetőséggel és megnéztem, hogy két kiskorú gyermekemre mennyibe kerülne, nagy a szórás, 10 ezertől 4,5ezerig van minden. Hiába a beszerző véremből marad valamennyi :))

Szerencsére megnéztem és a kettőnk bankkártyájához jár biztosítás, mivel sem raftingolni, sem bázis úgrani nem fogok, így az elegendő lesz!
Gyerekek sem élnek ezzel a lehetőséggel, úgyhogy szerintem a 4,5 ezres megfelelő biztonságot nyújt bármi történjen is!

Ti szoktatok utasbiztosítást kötni? És ha igen, hol? Összehasonlítjátok az árakat???

2011. szeptember 6., kedd

A férfiaknak semmi sem jó - mindig van kifogás

Apámnak megmutattam, hogy hogy is gondolom el a nappaliban az étkező felé eső falat, ezt találtam a kicsi ház oldalán, nagyon megtetszett ez az ötlet is, de szerintem maradok a csíkozásnál.
Apám a következő indokokat mondta, hogy csak úgy nem lehet nekiesni a falnak festeni, mert akkor mi lesz! És különben is, hogy néz ki a csíkos, férj is húzta a száját holott mondtam neki, hogy majd én megcsinálom!!! 
Először felragasztózom a függönyminta szerint, szépen kiszámolom megszerkesztem, stb. De ő csak húzta a száját.
Szomszéd asszonynak is elmondtam, az is mondta, hogy bolond vagyok!

Miért van az, hogy mindenki csak visszahúzza az embert, nem hogy azt mondná, hogy csináld, kíváncsi vagyok, milyen lesz, legfeljebb átfested, vagy lekaparom és újra festem, vagy mit tudom én.....

A másik 5letet szintén a kicsi házból vettem, méghozzá olajfestéket a lenti falakra, mert márciusban költöztünk, de olyan mocskosak a zsíros pracliktól, hogy olyan, mintha ezer éve itt laknánk.
Férjnek még meg sem mertem mutatni, mert tuti, hogy hülyét kapna, de apám már közölte, hogy olajfestéket a falról eltávolítani lehetetlen és milyen lenne, és úgysem tudom megcsinálni!
Valami anyagot javasolt, legjobb lenne, ha lambéria lenne ott, vagy mittomén!

Olyan jó ötleteim vannak és a csomó arra inspirál, hogy ne az ikeába menjek és vegyem meg 60 ezerért azt az sminkasztalt, vagy mit, amit a férjem nekem szánt, mert arra feltétlenül szükségem van! Holott szerintem meg nem! 60 ezerért meg ott rohadjon meg :DD

Titeket érdekel a kritika, vagy meghallgatjátok és utána mentek a magatok feje után??? :))

Előszoba, kamra, grillrács és biztosítás :)))

Hétvége szorgalmasan telt, jártuk a boltokat és néztük, hogy még mi kell, hogy végre befejezzük a konyhát, hiányzott a világítás, egy ajtó, fogantyú, meg ilyenek, most már majdnem kész, még egy lámpa hiányzik, férj felszerelte az ajtót, én meg megvettem a szelektív kukákat!

Egyre jobban izgat, hogy hogyan fessem le a falat az ebédlőbe, férj dobott egy hátast az ötletemtől! A kicsi ház blogon találtam egy másik ötletet arra, hogy mit lehetne még az ebédlőbe kreálni, lehet, hogy ez lesz a megoldás, mert a csíkok nagyon behatárolnák a szoba dekorálási lehetőségeit :)

Előszobába vettünk egy szuper padot, ami cipőtárolónak is megteszi, hogy falmatricákat kutatok, hogy feldobjam az előszobát, na meg anyagot, amivel párnát készíthetek! Szivacsot a kárpitos boltban fogok venni méterre! Ide is kéne az étkezőbe! Valamint erős vágyat érzek arra, hogy lefessem az egyszerű ivar székeket!!

Továbbiakban is csak mosószódával mosok és hétvégén vettem 6 liter ecetet, meg 1 liter almaecetet, hiszen hajmosáshoz azt használom és a grillrács takarításához is!

Apropó nagyon egyszerűen le lehet takarítani az odaégett cuccost a grillrácsról, ha veszünk egy újságpapírt, nagyot (Aldis reklámújságot használtam), kettéhajtjuk, rátesszük a rácsot és sprickolos üvegbe teszünk almaecetet, ezzel jól lesprickoljuk a rácsot, ráhajtjuk az újságpapírt és hagyjuk egy napig állni, vagy pár órát, utána simán lejön a cucc, vagy drótkefével átkeféljük és már kész is! :))

Sajnos a  kamrába is szerettem volna az ikeában rendező polcokat venni, de kiderült, hogy kivonták Magyarországon a kívánt elemeket a forgalomból, de máshol lehet kapni! Remélem be tudjuk szerezni és végre sokkal rendszerezettebb lesz a kamrám, már több ötletem is van rá, hogy hogyan!
Mindenesetre a dm-es pelenka dobozt már most gyűjtöm :))

Most egy nagyobb utazásra készülődünk és a biztosítások piacán néztem körbe, mert anélkül nem megyünk sehová, hogy ne legyen biztosításunk. 
Kiderült, hogy a bankkártyánkhoz automatikusan jár baleset, betegség és poggyász biztosítás, már csak azt kell megtudni, hogy mik a feltételei! Mert akkor csak gyerekekre kell kötni, és az nagyságrendekkel kevesebb összeg. 10 ezer forint alatt sehol sem találtam 4 főre utasbiztosítást! :( Persze megéri, mert ha bármi van, akkor ez fedezetet nyújt rá!

Megéri utána járni, mert felesleges kétszeresen kötni, így megint pénzt tudok spórolni :)))



Ui: Végül, de nem utolsó sorban Bebő back to óvoda, amit szerintem én rosszabbul viselek 3 hónap után, mint ő! Hétfő reggel még nem akart menni, aztán délután meg alig akart hazajönni:)



2011. szeptember 2., péntek

Színek

Urban:Eve honlapján találtam ezt a Color Palette Generator, íme az előző blogbejegyzésben megadott két fénykép, ezek alapján pasztelebb és erősebb színeket dobott ki a gép!
Nem is gondoltam volna, hogy lózsaszín megy hozzá!


Tüccsinek tuti tetszene a lila, mert dönörű, de hogy férj mit szólna hozzá, hát tuti, hogy dobna egy hátast!! Viszont egy kis lila bolondítás lehet, hogy jól jöhet!!! A falra a csíkozást mindenképpen meg szeretném csinálni, még jó, hogy van itthon egy teljes Trilakk színkatalógus, az alapján tudok választani!!! :))


Mi az a DIY???

Amióta blogolok, más blogokat is nézek, olvasok, fogalmam sem volt, hogy ennyi létezik! Elkerültem pár lakberendezéssel foglalkozó oldalra is, ahol anyukák, vagy nem anyukák szuper dolgokat kreálnak, pld A Kicsi Ház!
Egy csomó helyen láttam, hogy DIY, gondolkodtam, gondolkodtam, hogy ez meg mit jelent, aztán mivel nagyon okos vagyok, rájöttem DO IT YOURSELF - magyarul Csináld magad! Éljen! Remek! Ez tetszik! Így aztán a használt dolgokat újra értelmezik, vagy az újakat egyedivé!

Lepakoltam a kupit az asztalról :)
Elindították a fantáziámat! Kreativitásom inkább a problémák megoldásában merül ki, mintsem kézzel fogható eredményekben! Eddig!!!!!
Ma reggel úgy keltem, hogy a nappaliban az étkező felé eső falat becsíkozom, de lehet, hogy nem is hosszába, hanem keresztbe??!!!

A nappaliban a képen látható méregdrága Kikás függöny lóg, sötétítő azért nincs, mert redőny van és már pénzem sem volt rá!!!
függöny mintája! Imádom ezeket a színeket
Nos ennek a tükrében szeretném a falat becsíkozni, középre egy nagy képkeretet tennék, ahová a közös képeinkből csinálnék egy montázst! Mivel nincs kandalló, aminek a párkányára feltegyük a képeket, ezért itt kapnak helyet!!
Már csak azt várom, hogy Vendi oviba menjen és akkor nekikezdek, mondanom sem kell, hogy férjem húzta a száját??? :)))

A másik, hogy uncsi Ivar(talan) székeink vannak (lásd kép), amiket be lehetne festeni, Vendinek tuti zöld kell, mert azt szereti, csak most azon gondolkodom, hogyha a nappaliban a kék, a zöld és a mustársárga, meg a fa dominál, akkor milyen színek jöhetnek még szóba, na majd keresek valami komplementer térképet, hogy tisztába legyek vele! 

Mielőtt még kitaláltam, ezt a csíkozást, már azon gondolkodtam, hogy a kanapét, ami egyszínű sötétkék fel kéne dobni valamivel, csíkos párnával, ez az új Ikeás darab nagyon tetszene, de az Aldiban is volt csíkozott dízspárna, az még jobban, végül is egyforma áron van a kettő! Vagy varrjam meg én??

Már csak valami jó anyag kéne...:)

A végén még belelendülök és én is Bosch szerszámot kérek apától karácsonyra, ahogy ő tőlem. Hiába, amikor az Ikejába ma megkérdeztem, hogy szerinte mennyibe kerül a Bosch festékszoró felcsillant a szeme!! Imádja a gépeket, főleg, ha Bosch ;)
Ti kreatívak vagytok, csak álmodoztok, vagy bele is mertek fogni?? :))

A férj elleni merénylet :))

Férj végre itthon van, na eddig is, de csak aludni járt haza! :( Nos most megtámadtam és kellő erőszakossággal, valamint az előnyök folyamatos sulykolásával rávettem, hogy mosson hajat szódabikarbónával, persze én készítettem el a pasztát, aztán az öblítőt is, belemasszíroztam a fejébe, meg leöblítettem a haját, nem mondom miket mondott, nem káromkodott, csak vicceseket, hogy körömkefével is mosakodhatna, meg minek is fürödnie, meg halgerincből kéne neki fésű, meg egy kis ubi, meg paradicsom és kész is a sali a fejére, stb.! :)

10 év után már a legtöbb beszólására immunis vagyok, na jó, szoktam jókat röhögni rajta!  :) 
Közölte, hogy uuuuuutálja a szappanyt, de amíg az ecetes öblítés a haján volt szigorúan becsukta a szemét, hogy nehogy belemenjen :) én elkezdtem fürdetni a hibiszkuszos Hare Krisnás szappannal, az arcát meg olívaolajossal! Mondta, hogy még kaját is süthetünk az arcán :)

Aztán jött a kakaós szappan, ami nagyon habzik és az kente borotvahabként az arcára :)) Szegény ma reggel megszenvedett a szépségéért!

De megvédtem őt 3 adag vegyszertől, mert reggel tusfürdő, sampon, borotvahab, after shave, arckrém, parfüm és dezodor ja és ne felejtsem a fogkrémet!! Remélem rá tudom venni, hogy ő is így mosson hajat és szappannyal fürödjön :)) Igaz ez azt jelenti, hogy én minden hajmosása előtti estén elkészítem neki a cuccokat, vagy felkelek vele :S

Egyrészt védjük az egészségét, kevesebb szintetikus anyagot viszünk be, aztán még a környezetet és nem utolsó sorban spórolunk is, mert egy tusfürdő nála kb. másfél hét alatt elfogy :))

Remélem sikerül megfertőzni? Nálatok férfiak foglalkoznak ezzel? Egészséggel? Környezetvédelemmel? Öko cuccokkal???
Nem óckodnak és húzzák erősen a szájukat??? :)))

2011. szeptember 1., csütörtök

Még pár recept samponra és öblítőre- avagy lökd ide a sört :))

Írta egy kedves ismerős, hogy nincs otthon almaecet, nos akkor itt egy sima ecetes recept és a szódabikarbónát sem pasztában kell felkenni.

Sampon: Tehát  1 rész szódabikarbónát és 3 rész vizet önts egy flakonba és jól rázd össze, ezt a keveréket masszírozd bele a hajadba és hagyd rajta 20-30 mp-ig. 

Öblítő: 1 rész ecet és 4 rész víz hozzá a korábbi bejegyzésben ajánlott illóolajból pár csepp, ezt is jól rázd össze, majd öntsd a hajadra, hagyd rajta 1 percig és utána mosd le.

mannaszappan oldalán még több ötletet találsz az öblítőre, ami nagyon jó, de plusz idő! A sampon és az öblítő elkészítése nem több, mint 2 perc, tehát összesen 2 perccel kell többet rá szánni és már öko, bio, spórolos, környezetkímélős, vegyszermentes cuccost kapsz! :) Remélem használni fog Neked is!! :))

Sör -milyen gyönyörű:)
Másik, hogy mire jó a sör, igaz ehhez férj készletét kell megapasztani, de most már 100 Ft alatt is lehet venni sört és abban is komló van, úgyhogy azt is fel lehet használni hajmosásra, öblítésre. (Elképzelem, hogy a hajamba túr és mondja, hogy hmmm drágám hozz egy sört, úgy megkívántam :)))

A cikkben azt olvastam, hogy Catherine Zeta-Jones is esküszik a sörös öblítésre:) Ragyogóan csilli villi lesz tőle a haja! Ezt még nem próbáltam, de ki fogom!

További ötletek sörre:
  • Sör és tojássárgája -töredezett, gyenge hajra: 2 dl sört keverjünk össze 1 tojássárgájával. Masszírozzuk a hajunkba, majd 5 perc múlva öblítsük le. A sör komló és a sörélesztőnek köszönhetően táplál és tartást ad a hajnak. A tojás is táplálja a hajat és fényessé teszi a hajat, valamint segít a korpa ellen is. Ha nagyon száraz a hajunk, akkor két tojássárgát is használhatunk!
  • Sör, méz, olivaolaj és tojássárgája - pakolás a tartás nélküli, hosszú hajra: 1 dl sört keverjünk el 2 ek mézzel, 1 ek olívaolajjal és két tojássárgájával. Kenjük a hajunkra, majd meleg vízzel átitatott törülközővel tekerjük be a fejünket! Hagyjuk rajta 10 percig aztán öblítsük le!
A linkelt cikkben még számos recept található, kamillás, zsályás, teafaolajas, stb. érdemes elolvasni! :)

Ha már kipróbáltátok valamelyik receptet, akkor lécci osszátok meg velem, hgoy mi az eredmény, kösz :))