tag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post2116008924320168235..comments2023-05-19T16:36:22.217+02:00Comments on Anya spórol: Házi gyurma -avagy a spur pléj dó :))Annamarihttp://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-68490991058186852302014-04-26T22:34:58.140+02:002014-04-26T22:34:58.140+02:00Köszönöm a gyurma és festékreceptet :D A gyurma az...Köszönöm a gyurma és festékreceptet :D A gyurma az én pici gyermekeimnek is tetszik :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07370807098644501616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-75976006578666906402012-04-26T09:08:58.883+02:002012-04-26T09:08:58.883+02:00:)))):))))Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-30185791388422820172012-04-26T08:31:59.581+02:002012-04-26T08:31:59.581+02:00Nagyon-nagyon szépen köszönöm:) Kipróbáltuk, maxim...Nagyon-nagyon szépen köszönöm:) Kipróbáltuk, maximális siker a család minden tagja részéről:) Gyerkőc, anya, apa, mindenki gyurmázott:) Hanna gyakran mondogatta: kis kígyó, nagy kígyó, apaci ne félj:)Zsanianyahttps://www.blogger.com/profile/01823159490858286303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-82201978577610377942012-04-23T17:29:44.753+02:002012-04-23T17:29:44.753+02:00Mire nem jók a gyerekek?! :))) Örülök!!!Mire nem jók a gyerekek?! :))) Örülök!!!Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-47215619747979576352012-04-23T16:43:03.898+02:002012-04-23T16:43:03.898+02:00Sikerült! A skacok megcsinálták nekem. Addig gyúrt...Sikerült! A skacok megcsinálták nekem. Addig gyúrták míg egynemű nem lett, forrón nekem nagyon nehéz volt. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-29011962230571571852012-04-23T13:18:22.497+02:002012-04-23T13:18:22.497+02:00:( Nekem is ragacsos volt, amikor kiborítottam, de...:( Nekem is ragacsos volt, amikor kiborítottam, de aztán elkezdtem gyúrni, mint ha kelt tészta lenn és aztán összeállt! Utána hurkára gyúrtam és 6 részre osztottam a dupla adagot!Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-62598386759510970322012-04-23T11:21:57.863+02:002012-04-23T11:21:57.863+02:00Nem sikerült a gyurmám. :( Melegen egy ragacsos fr...Nem sikerült a gyurmám. :( Melegen egy ragacsos francot kaptam, nem állt össze egyneművé. :( Remélem, ha kihűl akkor jobb lesz.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-35465370480134451322012-04-22T14:11:39.471+02:002012-04-22T14:11:39.471+02:00A corn starch szerintem kukorica keményítő, múltko...A corn starch szerintem kukorica keményítő, múltkor volt leértékelve az aldiban és ott vettem,bár akkor még fogalmam sem volt, hogy mire lesz jó! :)Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-88426274194244986802012-04-22T12:26:48.151+02:002012-04-22T12:26:48.151+02:00Köszönöm! Jó lenne kipróbálni most rögtön, de sajn...Köszönöm! Jó lenne kipróbálni most rögtön, de sajnos nálunk nem lehet kapni kukoricalisztet. Be kell utazzak a városba érte. :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-85047582257955495972012-04-22T10:06:19.390+02:002012-04-22T10:06:19.390+02:00Ez pedig a buborékfujó alapanyag! Szerintem ezt mo...Ez pedig a buborékfujó alapanyag! Szerintem ezt most én is kipróbálom!!!<br />http://pinterest.com/pin/192036371581061170/Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-15753229304113478832012-04-22T10:04:41.519+02:002012-04-22T10:04:41.519+02:00Glicerint a patikában lehet vásárolni!!! VAlahol l...Glicerint a patikában lehet vásárolni!!! VAlahol láttam buborékfújót, na majd utána nézek!<br />Ujjfestékre találtam megoldást. http://pinterest.com/pin/234187249342764282/Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-52499377572088002142012-04-22T08:07:52.675+02:002012-04-22T08:07:52.675+02:00Éppen a napokban kerestem egy receptet gyurmára, v...Éppen a napokban kerestem egy receptet gyurmára, vízfestékre, buborékfújóra mert rengeteg elfogy a 4 gyerek mellett. :D<br /><br />A buborékfújó még nem sikerült... :( Valakinek egy újabb tippje? Olvastam valahol glicerinest, de nem tudom hol lehetne vásárolni.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-48153126045605090502012-04-19T07:18:43.377+02:002012-04-19T07:18:43.377+02:00Alexandra: nem olvastam figyelmesen, bocsi :)Alexandra: nem olvastam figyelmesen, bocsi :)Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-63056831663507594662012-04-19T07:18:20.098+02:002012-04-19T07:18:20.098+02:00Akkor remélem kedvet csináltam/tunk hozzá:)) Ha me...Akkor remélem kedvet csináltam/tunk hozzá:)) Ha meg nagyon száradna az pléj dót is lehet egy kis vízzel puhábbá tenni. :)Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-55839606298401207652012-04-19T07:13:04.185+02:002012-04-19T07:13:04.185+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-21173456938031462992012-04-18T23:25:07.610+02:002012-04-18T23:25:07.610+02:00Látom itt minenki tájékozott, na én ma veszekedtem...Látom itt minenki tájékozott, na én ma veszekedtem a 2,5 éves fiammal, hogy fiacskám a gyurmát vissza kell rakni a dobozba, mire ő NEM és lerakta, majd figyelte, hogy nehogy hozza nyúljak. Na holnap ezt megcsinálom, mert ha nem, annyi a drága gyurmázásnak..... KÖSZÖNÖMNoémihttps://www.blogger.com/profile/06782556487639074793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-49895472698990641122012-04-18T15:42:58.902+02:002012-04-18T15:42:58.902+02:00Szia! Én ilyet csináltam legutóbb: http://www.deko...Szia! Én ilyet csináltam legutóbb: http://www.dekormama.hu/2011/06/mikros-play-doh-gyurma-recept.html nagyon jó illata volt :) Másfél hónapja fekszik a hűtőben, semmi bajagabi79https://www.blogger.com/profile/12825044368448859799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-84304466076050905652012-04-18T15:22:32.992+02:002012-04-18T15:22:32.992+02:00Kb a te recepted szerint csinálom, egyszerre minde...Kb a te recepted szerint csinálom, egyszerre minden anyagot bele abba az edénybe, amibe főzöm, utoljára a víz, összekutyulás, és jó sűrű puding lesz belőle, addig kavarom, amíg bírja a karom ( dupla adagot szoktam én is készíteni, 4 óvisnak elég..), egy kis lekozmálás nem ront a minőségen.... Reggel főzöm, estére felázik a lábosból..<br /> Én nem szeretem ételfestékkel befesteni, mert a remekművek száradás után sokkal halványabbak lesznek, és mintha finom sóréteg ülne ki rá. Plusz még sok idő 6-8 szín, nekem kb 1 óra hossza a teljes művelet. Külön program legalább így a befestés száradás után... A múlt héten 3 napig csak ezt nyomta a 3,5 éves. 2010 karácsonyára készítettünk karácsonyfa díszeket, avas szaguk lett, de amikor tavaly elővettem az épen maradtakat már kiszellőzött belőlük a szag. A hétvégén próbáltam sütőben szárítani, 100 fokon és 3 óra alatt reménytelen, de a 2010-es kandallópárkányon több napig tökéletes lett ( nem nálunk..) Hűtőben tartom zacskóban és a pont egy hete főzöttnek még semmi baja!<br />Olcsó, az ember nem sajnálja ha tönkremenne, a gyerekek imádják, gyorsan megvan. Én is imádom gyurmálni.Kétbalkézmamihttps://www.blogger.com/profile/00012169048068179019noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-64957690516230949142012-04-18T15:08:53.317+02:002012-04-18T15:08:53.317+02:00Borkősavasat én is láttam, de a tisztítószerek itt...Borkősavasat én is láttam, de a tisztítószerek itthoni megalkotása végett van a kamrámban citromsav, így ezt akartam használni:) Köszi az ötleteket, már talán ki is hűlt megy a hűtőbe :)Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-43415723531611774812012-04-18T14:53:48.259+02:002012-04-18T14:53:48.259+02:00Szia!
Én is készítettem már, és nagyon jó! Hűtőbe...Szia!<br /><br />Én is készítettem már, és nagyon jó! Hűtőben akár 6 hónapig is eláll. Néhány szabályt azért én be is tartok vele:<br /><br />1. Hűtőben tárolandó.<br />2. Légmentesen kell tartani - zacskóra csomó, miután kinyomkodtad belőle a levegőt :)<br />3. Ha nem használod, akkor is 1-2 hetente átgyúrni.<br /><br />Az én receptem:<br />fél kg liszt<br />6 dl víz<br />4 ek só<br />3ek olaj<br />2 ek borkősav<br /><br />Amúgy a blogomon is fenn van. :)Era85https://www.blogger.com/profile/06874823491480703112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-49606345267510242452012-04-18T14:46:07.751+02:002012-04-18T14:46:07.751+02:00Akkor nem kéne hűtőben tartani? Mondjuk én sima ét...Akkor nem kéne hűtőben tartani? Mondjuk én sima étolajat tettem bele!?Annamarihttps://www.blogger.com/profile/00060071375834487722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5393000161984170554.post-37010848913919934352012-04-18T14:29:40.938+02:002012-04-18T14:29:40.938+02:00Én már csináltam ilyet, de nem a hűtőben tartottam...Én már csináltam ilyet, de nem a hűtőben tartottam és kivált belőle az olaj, úgyhogy tönkrement.<br />Egyébként elkészültekor tökéletes volt, még az illata is olyan, mint az igazi gyurmának. Ami nagy valószínűséggel valóban így készül, mert az is tartalmaz glutént.Alexandrahttps://www.blogger.com/profile/04471034917614637149noreply@blogger.com