2012. április 25., szerda

Házi izzadságfolt eltávolító -avagy nem csak szőkítésre jó a hidrogén peroxid;)

Mióta szültem két gyereket,  az őket táplálékkal ellátó szerveimre hatott a gravitáció és úgy mondhatnám, hogy egy tollasból, 6 darabos színesceruzás méretté löttyedt! Szilikont neki! :))) Azóta a melltartóim alsó része sárgás foltot vesz fel, ami számomra igen zavaró, korábban próbáltam fehérnemű fehérítő mixet, ami a dm saját márkása volt, de nem nagyon használt.

Férjnek ilyen problémái nincsenek, szerencsére - bár rá is hat a gravitáció :)))-, neki a hónaljkencéjétől lesznek sárgák a pólói, de nem csak a nyaknál és a hónalj alatt, hanem a mellkasánál is, igaz nem gyantáztatja a bekecset! :))

Múltkor mondtam férjnek, miközben nézte a kedvenc sport honlapját, hogy tudtad, hogy pin az új lájk, rám nézett és megkérdezte, hogy mi van a pinával?! :)) Megmutattam neki a pintersetet, ahol rögtön talált egy jó ötletet :)) Most már tudja mi a pin!:)

Na de ezeknek mi köze a sárga izzadságfoltokhoz? Pinteresten szörfölgetve találtam egy megoldást ezekre a sárga foltokra. Nem is kell más hozzá, mint mosogatószer és hidrogén peroxid.

Igaz az ott ajánlott Dawn mosogatószert nem lehet Magyarországon beszerezni, csomó hozzászólást elolvastam és más mosogatószerrel is kipróbálták, tehát mással is működhet.

Hol lehet hidrogén peroxidot beszerezni és hány százalékost kell venni?

Ebben egy kedves olvasom segített, Zsu, az amerikaiak 3% hidrogén peroxidot használnak. Fodrászomnál megkérdeztem, hogy hol lehet beszerezni, mondta, hogy a 100 forintos boltban lehet kapni, vagy fodrászkellék szaküzletekben.  Sajnos a 100 forintos boltban csak 6%-os volt, így én azt használtam, 140Ft körül volt, ha jól emlékszem.

Figyelem: nagyon óvatosan bánjunk vele, vegyünk fel gumikesztyűt és a gyerekek elől zárjuk el!  Csak annyit keverjünk össze, amennyit el is használunk, mert azt írták, hogy az előre elkészítés rontja a hatékonyságát! Csak fehér ruhákra használjuk, ha nagyon biztosra akarunk menni, akkor próbáljuk ki egy kis részén hogy nem veszi ki-e színét!!!

Sajnos a képek nem adják vissza az eredményt :(( 


A recept a következő:
  • 1 rész mosogatószer (először Frosch-sal próbáltam, de azzal nem működött, aztán választottam a Jart, mert annak ugyanaz a gyártója, mint a Dawn-nak)
  • 2 rész hidrogén peroxid 3%-os (én 6%-ost használtam)
  • (1 rész szódabikarbóna - opcionális)


Bevallom, hogy 3x kísérleteztem ezzel a módszerrel, 2szer Froschsal (1x szódabikarbónával, egyszer anélkül)és egyszer a Jar-ral. Arra jöttem rá, hogy az anyagot be kell nedvesíteni és vagy ráspriccelni, spriccelővel, vagy ráönteni a cuccot, elkezd pezsegni hagyni egy kicsit hatni, aztán nekimenni valamilyen kefével, én körömkefét használtam sikálásra.A melltartónál meg fogkefét, mert annak lágyabbak a sörtéi. Elhasznált fogkeféket mindig takarításra használom :))

Ezután az bekefélt anyagot 1 órán keresztül hagyom állni és utána rendes módszerrel kimosom!

Eredmény: 
Melltartóm alján elhalványította a sárga foltot, férj fehér pólójából pedig kihozta. Próbáltam láthatóan lefényképezni, csak az egyik oldalát keféltem be a pólónak, hogy szembetűnjön a változás, ami tökre meglepett, mert így legalább ezeket a pólókat is tudja még használni munkába járáshoz!!! Ing alá veszi fel.

Valaki próbálta már ezt a receptet? Ha igen leírná a tapasztalatait? Futok azért még egy kört a melltartómmal, és a férj pólóinak is nekiesek! :))

4 megjegyzés:

  1. ki fogom próbálni, én is mindig amin lehet, próbálok spórolni. úgy örültem, mikor rátaláltam a neten erre az akciós oldalra. tele van akciókkal, érdemes körbe nézni http://www.facebook.com/internetenvasarolnijo

    VálaszTörlés
  2. Van vmi tipp a fekete ruhákra is? Mert a "nemhagyfoltot" izzadásgátlók eléggé aktívan rajta maradnak az anyagon...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vettem most egy uj mosoport folyékony lanza...nagyon jo sötet ruhákhoz..deo foltra egyszerű tescos foly.öntök a sötétekre..
      most probalom ki a jar+hidper+szódát feherekre

      Törlés