2012. április 16., hétfő

Öncélú képfeltöltögetés a "hatalmas" kertemről:)


"Itt a tavasz taralllallla, virágzik az orgona :)", hogy én ezt hányszor kellett, hogy meghallgassam! :))

Nos lássuk, hogy milyen kertbe kerülnek ki a palántáim :)
Már megkapáltam a földet, gazok már nincsenek:))
Kapálni igen hasznos dolog, nagyon jó feszkó levezető, csak valakinek a fejét odaképzeled, vagy mondod a magadét és már az össze frusztrációdtól megszabadultál. Lustanyu nagyanyja nálam az etalon, mama depresszióra csakis kapálást írna fel, meg am blokk mindenre. :)))

saját ültetésű első tulipánjaim
tulipán 2
tulipán 3
tulipán 4
áttelelt oreganom 
Ide ültetem majd ki a macskapöcse paprikát és a koktél paradicsomokat is. Még veszek a piacon bazsalikom palántát, 220 Ft-os palántából egész nyáron ettünk bazsalikomot. A kakukkfüvem is kezd éledni, ő is áttelelt, megbújt a rozmaring oldalában, az a rész teljesen megmaradt! Most kap vizet rendesen és már nőhet is!
Még szeretnék egy lestyánt, ezt el kell ma ültetnem, mert hiába palántáztam, nem hajtott ki. Vasárnap főztem vele levest és isteni ízt ad neki és még vegeta sem kell a levesbe, amit elvből bele sem teszek!
Már csak a petrezselyem kérdést kell megoldani? Nem tudom melyik lenne a jó? Bár nagyapámnál van vagy 6 sor, úgyhogy onnan tudok hozni, de a friss még jobb! Ezen még elagyalok egy kicsit :)

OFF: 
Elmélkedés (csak úgy magamnak): mindig furcsáltam, hogy azt mondják, hogy a tavasz az újjászületés, oksa, hát a kertben igen, de a lélekben is lehet újjászületni?! Nekünk idén tavasszal és a húsvéttal ebben volt részünk. Sajnos nagyon ronda őszünk volt, férjnél egy olyan betegséget diagnosztizáltak, amiről még rémálmainkban sem álmodtunk. Így aztán mindenkinek ajánlom, hogy menjen el évente egyszer TÜDŐSZŰRÉSRE és vegye rá a férjét is!!!!! A lényeg, hogy férj jó orvosi kezekbe került, és még nem mondhatjuk ki, hogy meggyógyult, majd több év múlva, de most már nincs aggodalomra ok! Amikor nagyon padlót fogtam, akkor a bejegyzéseimbe menekültem, itt "valósítottam meg önmagamat". Köszi, hogy olvassátok :))) 

7 megjegyzés:

  1. Én pont tegnap kaptam lestyánt, a barátnőm ásta ki a kertjéből.Ha közel laknál,megfelezném.Mi lenne, ha cserepes metélőpetrezselymet ültetnél?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a lehetőséget! 22. kerületben lakom.

      Törlés
    2. Én pedig Tolna megyében...

      Törlés
    3. :)) Voltam ott múlt héten párszor :) Vagyis inkább átutazóban, anyós pécsi :)

      Törlés
    4. 63-as úttól néhány kilométer...

      Törlés
  2. Szia, most bukkantam rád a napokban, gyönyörűek a virágok:) Lassan olvasgatlak, ha van pár percem a kislányom mellett:) Apának jobbulást kívánunk, és ugyan nem ide tartozik, de a szikkadt kenyér bejegyzéshez lenne ötletem: http://www.nosalty.hu/recept/fustolt-sajtos-lilahagymas-kenyerpuding
    Isteni finom, én ma csináltam először, de minden mehet bele, sonka, kolbász, és én még esetleg csemegekukoricát is el tudok benne képzelni, ami éppen van otthon, és a fűszerezésen is lehet variálni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötletet! Meg is nézem a receptet, mert most sütöttem kenyeret és férj meg vett a boltban, lehet, hogy szükség lesz rá, sonka meg még maradt egy kicsi! :) Szuper kaja :)

      Törlés