2012. május 3., csütörtök

Tavaszi-nyári gyerekruházkodás - használt vagy új cipőt vegyünk a gyereknek?

Ha ezt tőlem 1 hete megkérdezik, akkor azt mondom, hogy csakis új, még akkor is, ha egy bőr belül kívül cipőcske 8-10 ezer forintba is kerül! Mert a gyerekem lába az nagyon fontos, etc. 
DE a kedvenc rádióműsoromban, a Vendég a háznál-ban (mr1 leánykori nevén Kossuth Rádióban) egy ortópédiai orvos, vagy ortópédus arról beszélt, hogy akkor lehet a gyereknek használt cipőt adni, ha annak a talpa nincs elkopva, meg nincs széttaposva az egész.  

Királylányoknak való cipőcske,
valószínűleg mi sem hordjuk szét!
Ezen felbuzdulva a teszveszen megvettem kislányom első használt cipőjét, ami egy világító talpú gyönyörű lila cipőcske. Kívül belül bőr. 1600 Ft volt, Deichmannban láttam 7 ezerért, igaz nem világított. Szerencsére fiamnak nem kellett idén szandált venni, mert tavaly leértékeléskor a belül bőr szandált 4 ezerért vettem és hála istennek most is jó a lábára! Oviba meg szupinált szandit kapott, de azt elszámoltuk a férj egészségpénztári számlájára! Akár ciki, akár nem, de én megléptem ezt a lépést, főleg, hogy tesóm is tett már ilyet és még barátnőmék is!

Mondjuk mindketten világító cipőt akartak, mert látták a reklámban, megnéztem a Sketchers árát és dobtam egy hátast!! 15 ezer egy egyszerű vászoncipő, aminek az orra tele van aplikálva led lámpákkal és azok világítanak.Nem tudom, ezek vajon bírják az esőt, vagy akkor zárlatosak lesznek??? Szegény gyerekekkel közöltem, hogy ha még lenne pénzem akkor sem venném meg ezt a cipőt nekik! Remélem a fejlődésükben ezzel nem okoztam visszafordíthatatlan folyamatokat. A jövőbeni pszichológusi kezelésükre már úgyis gyűjtök, hogy a tőlem és apjuktól elszenvedett sérelmeket később legyen kinek elpanaszolni! :)))

Már mindkét gyerekemnek megvan a téli kabátja a következő szezonra, mert azokat is újonnan vettem leértékelve a Kikben, az egyik volt 1500 és a másik is ilyen áron mozgott. Van még örökölt is, de azok jó lesznek játszósra. 
És amilyen anya vagyok, mindig egy mérettel nagyobb ruhákat veszek, hiszen úgyis belenőnek, addig meg felhajtom a nadrág alját, vagy a pulcsi ujját!

Ahová én járok turkálni manapság egyre gyengébb a kínálat gyerekcuccokból. Vicces volt mert a darabos turiban egy póló 450 Ft volt a tescoban igaz egyszínűt 285 Ft-ért vettem a lányomnak, valamint 3 darabot 825-ért. Eldobtam az agyam, hogy egy Hello Kittis póló 2800 Ft volt! 

Szerencsére Bebőnek a tavalyi bermudák még jók és van olyan rövidnadrágja majdnem 5 évesen, hogy 1-1 1/2 éves van beleírva, igaz már nem térdgatyaként funkcionál, hanem sortként :)) Így két évente szoktam újakat venni.

Legviccesebb sztorim ezzel kapcsolatban a következő volt. Barátnőm fia és én fiam beszélgetett:

Bebő panaszkodott, hogy szorítja az alsógatya, nem figyeltem és a 4 évesre 1-2 évesre valót adtam. Erre barátnőm fia megszólalt, Vendi terád is kisebb gatyát adnak, rám is ilyet szokott anya! Hát ezen akkorát röhögtünk, szegény gyerekek :) Sebaj vettem van 10 db 5-6 éves gatyát, az akkor is jó volt rá, most is, és remélem még jövőre is :))

Szerencse, hogy mi aptyukkal nem növünk már, így a tavalyi cuccok is jók ránk, egy két darabbal felturbózva! :)) 

Ti már felruháztátok, felcipőztétek tavaszra, sőt már ezen a hétvégén nyár volt, a gyerekeket? 

1 megjegyzés:

  1. Unokáknál körbejár a cucc, 4-5 barátnő ruházkodásának fő szervezője a lányom.
    A cipővel nekem is van némi fenntartásom....

    VálaszTörlés