2013. augusztus 30., péntek

Hogyan spóroljunk helyet a vákuumos zacskókkal?

Pakolok, az életem egy nagy pakolás, 6 év alatt négyszer költöztünk és már egy éve ingajáratban vagyunk Budapest és Németország között. Így aztán igazán rutinosan tudok bőröndöt pakolni, kb. 1 óra alatt készen állok bármikor az útra. :) 
Már korábban is vettem vákuumos zsákot, a Tchibo kínálatából. Gyerektelen koromban is szemeztem már vele, de horroráron volt (majdnem 10 ezer Ft), anno a teleshopban. Mindig csodálattal figyeltem, hogy hogy szívja ki a porszívó (szíjja ki a porszínyó :)) a levegőt a ruhákból, ágyneműkből, téli cuccokból és ezután fele helyen is elférnek :) Főleg, hogy a másfél szobás lakásban nem sok hely volt a folyamatosan cserélődő gyerekruháknak. Most is ezekben a zacsikban vannak a padláson a kinőtt gyerek és felnőtt ruhák. 

Sok- sok helyet spórolok vele, akár a bőröndbe is, mert amikor karácsonykor hazajöttünk, akkor a zacskót betettem a bőröndökbe és úgy pakoltam tele ruhákkal, hogy utána kiszívtam belőle a levegőt. Nem beszélve, hogy a télikabátok és nadrágok is minimális helyet foglalnak.  Súlyra annyi, de körfogatra korántsem, és ez a lényeg, hogy minél több férjen a kocsi csomagtartójába. 
Főleg, ha két gyerekkel kell utazni. Férjem soha nem érti, hogy miért kell ennyi ruha, de hát amikor az az első dolguk, hogy leegyék, leigyák, belelépjenek, elessenek természetesen a pocsolyába, hová máshova, akkor fel kell készülnöm mérhetetlen mennyiségű ruhával, pótkabáttal, cipővel, stb. 

Hogy lássátok, hogy mennyire jó a vákuumos zacsi és ha lesz akcióban, vagy valamelyik boltban megvegyétek, íme egy nektek készített video. Nagyon béna, nem valamim teleshopos, de igyekeztem. :)



A facebookon a hozzászólások között többen megosztották, hogy hol vettek ilyet. Én az NKD-ban Németországban. A TCHIBO kínálatában is volt, a JYSK-ben ( 3 darabos: 1 db 40×60 + 2 db 50×70 cm 1690 Ft) is, valamint az IKEÁjéban( 2 db 1790 Ft), de a LIDL ( 2 darabos 500 Ft környékén volt) és az ALDI is szokott ilyet hirdetni időnként, figyelni kell. 

A zacskó újrahasználható, csak figyelni kell, hogy ne szakadjon ki, de én a szakadást cellux-szal javítottam :)

Kinek csináltam hozzá kedvet? 

1 megjegyzés:

  1. Hát én kedvet kaptam, köszi. Egyrészt a vákuumos zacsihoz (képtelen vagyok megvállni sok gyerekruhától ... tudom, tudom majd egyszer)
    és meg kell mondjam a gyerek kameraman neveléséhez is. jóóóó lett nagyon a video, tök jó, hogy a kisfiad csinálta. Gratula neki is. :)

    VálaszTörlés