2011. október 5., szerda

Nehéz a lábam


Iszonyú sokat fogyaszt a kocsi, főleg, hogy Bebőt egész szeptemberben én vittem oviba, ami azt jelenti, hogy napi 48 km. Igen, ennyi, mert közelebb nincs német nemzetiségi ovi, így aztán ennek áldozva, minden nap visszük.

Fogtam a fejemet, hogy már megint tankolni kell, ezt nem hiszem el, hát mennyit fogyaszt ez a kocsi???!!!

Nos 10 liter volt a becsült üzemanyag fogyasztás 100 km-en!!! Jesszum pepi!!! Addig nyomogattam a bajuszkapcsolot, amíg megtaláltam, azt, ahol folyamatosan lehet nézni, hogy adott pillanatban mennyit fogyaszt a kocsi! Indulásnál 25 lityó/100km, jó ezt nem tartja percekig, de végre rájöttem, hogy azok, akik az idegeimre mennek, mert gurulnak a piros lámpához és nem odahajtanak és leállnak, miért is teszik.

Férj azt is mondta, hogy a fordulatnak nem szabad 2000 fölé menni, nem akartam mondani, hogy de vazze, onnan kezd el húzni az én drága olasz autóm. Sebaj, az tuti, hogy manapság nem én fogok győzni a pirosnál tartandó gyorsulási versenyeken, mert ezt megboldogult koromban nagyon élveztem, de mivel ínség van és egyre többe kerül a benzin, ezt csak aptyuk céges autójával fogom eljátszani :P

Nos két hét folyamatos figyelés, egyenletes menés, nem versenyzés a zöld lámpánál elérte, hogy a mostani átlag fogyasztásom 8,5 literre ment le!!!

Lehet, hogy lassan veszek magamnak egy kis hetyke kalapot, meg bőrkesztyűt és azzal fogom vezetni az autót, hogy még jobban nyugdíjas úri sofőrnek nézzek ki!

De megéri, egyrészt biztonságosabb is, másrészt pedig gazdaságosabb is az üzemanyag fogyasztásom!!!

Másrészt bármilyen plusz utat a googlemaps-szel tervezek meg, éppen könyvet rendeltem a bookline-tól 30%-os kedvezménnyel és az érdi bookline box közelebb volt, mint a XI. kerületi, így oda kérettem a könyvet! :))) Ilyeneken is lehet spórolni :)

Ti hogy spóroltok az üzemanyaggal? Oksa nem mentek a kocsival, de másképpen? Figyeltek arra, hogy hogy vezettek? 

3 megjegyzés:

  1. Kérlek szépen, mi Romániában tankolunk. Ott se sokkal jobb a helyzet, mert a határmentén ugyanúgy emelik az árakat, mint Magyarországon. De szerencsére, még mindig olcsóbb, mint itt nálunk.
    A férjem használja rendszeresen, mert ő tud vezetni, és neki kell másik településre átjárnia dolgozni. Az ovi 8 percre van tőlünk biciklivel. Persze a kisfiam gyorsaságához igazítva. :) Így inkább biciklizek a fiúkkal.

    Helyi járatos busz vagy villamos nincs a közeletekben? Nem jönnél ki azzal olcsóbban? Gyerkőcnek úgy is jár a kedvezményes árú bérlet. Én évekig jártam be iskolába így (ált.isk + közép isk. 25 km, főiskola 55 km). Persze minket nem kísértek be, mert voltak nagyobb gyerekek, akikkel együtt mentünk. Később pedig én vittem a kisebbeket(összesen vagy 20-at). Lehet, hogy ez is közrejátszott abban, hogy tanító lettem?! :)))

    Nézz utána! Hátha megéri! :)

    VálaszTörlés
  2. Most találtam ide. :)
    Hogyan spórol egy 9 gyerekes család az üzemanyagon?? Hát, gurulunk, mikor lehetséges, valóban figyelünk a gyorsulásnál, a "versenyeket" mi is kihagyjuk, szükség esetén használjuk a kocsit, tehát minden nap. Lassan már tolni fogjuk a kocsit, vagyunk hozzá elegen:):)

    VálaszTörlés
  3. Lehet kapni egy szert, úgy hívják: SPURI. Nekem a 10 literes fogyasztásból 7,5-öt csinált. És nem vezettem másként. Sofőr vagyok. Azon kívül a motornak nagyon jót tesz olajcsere után a metabond nevű anyag. Láttam működés közben, a prolong, meg visszafele ugyanez gnorolp elmehet a sunyiba. A metabond megszünteti a motorkopást. Valóban szenzációs anyag!

    VálaszTörlés