2012. január 26., csütörtök

Hogyan lehet a hűtővel spórolni?

Ki fejti meg, hogy
 mi van a képen? 
Sajnos még mindig nem sikerült anyós autóját (amit mindig mi használtunk) eladni, hogy miért vagyok ennyire számító, nos azt ígérte, hogy kapunk tőle egy tök új hűtőt, hogy kevesebb legyen az áramszámlánk. Mert sajnos már nem találom, hogy milyen típus a mostani, így nem is tudom, hogy mennyit zabál. Zanussi a lelkem és lassan ő is tinikorba ér, 15 éves! 

(Na jó nem olyan öreg, mint múlt héten látott Schwajda György Szent család című tévéjátékában, ami mindig elkezdett búgni és aki a közelében volt, kinyitotta és becsapta, hogy leálljon a búgás! Valami remek orosz márka lehetett. Gobbi Hilda szuper volt benne! off on! )

Olvasva a Feminát találtam néhány jó tippet, hogy a régi hűtőszekrénnyel hogy lehet spórolni, amíg anyós nem vesz nekünk egy szuper A+-os készüléket!!!

Itt van néhány hasznos tanács felsorolás szintjén: 


  • Legfontosabb alapelv: ne nyitogassuk - nos van amikor annyira tele van, hogy nem tudom becsukni, vagy gyerekek szednek belőle ki valamit és nem csukják vissza.
  • Jó 5let: amikor főzünk, vagy vacsorát készítünk, akkor gondoljuk meg, hogy mi kell hozzá és egyszerre vegyük ki és egyszerre tegyük vissza a hozzávalókat! Egy tálca is elkél akkor a kezünkbe!!!
  • Ne tegyünk meleg/langyos kaját bele - oksa!
  • Rendszeresen olvaszd le a hűtőt - nekem automatikus leolvasztás nincs benne, majd abban, amit anyóstól fogok kapni, ennek örömére holnap erőt veszek magamon és leolvasztom, mert már jelentős jégréteg képződött a mélyhűtőn. Van amikor véletlen nyitva marad, mert tele van és alig bírom betuszkolni a cuccokat és akkor kilóg belőle a jég és akkor jöhet a klopfoló és egy jó kis fakanál és már el is kezdődhet a jégszobrászat! Na jó engedményt is tesznek egyszer egy évben minimum!! (a jég jó hőszigetelő, néhány centi jég is már 30%-kal több áramot fogyaszt a hűtő! Jesszus, holnap tuti leolvasztom!!!! 
  • Termosztátot a hűtőnél állítsd 5 fokra, mélyhűtőnél -18-ra - nekem ilyen termosztátom nincs így a hűtő 1-esen van mindig. Ha 2-esre teszem, akkor az egész háta lefagy és ha visszaállítom, akkor úszik a kamra....
  • Tele kell pakolni a hűtőt - mivel a miénk nem valami nagy, ezért ez könnyen megy, karácsonykor meg még kicsi is, szerencse, hogy akkor az erkélyt is lehet hűtésre használni! :)
  • Ha sok helyet hagy a hűtő hátulján található kondenzációs rács szellőzésére -  akkor előrébb húzom a hűtőt!
  • Olyan helyre tedd, ahol nincs meleg, például ne a tűzhely mellé- nálunk a kamrában van, ahol szerencsére van egy szellőző és elég hűvös van! 
  • Utolsó pont, amit én adok hozzá: nem kell valakinek egy 10 éves piros Puntó 185 ezer km-re - ez nincs visszatekerve, mert ha el tudnánk adni, akkor kapnék egy új hűtőt anyósomtól :))
Ti figyeltek erre? Hányszor olvasztotok hűtőt, ritka egy utálatos meló....


Ui: mindig arra jövök rá, hogy egy kis figyelmesség, és már spóroltunk is, ez a nap igazsága :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése