2012. március 5., hétfő

Gyors, egyszerű, olcsó kád és zuhany tisztító és még öko is:)


Régóta keresek egy jó kis fürdőkád tisztítót, mert hiába az ecet, a szappan, tusfürdő (férj) maradványokat nem viszi le. De most megvilágosodtam, korábban próbáltam én szódabikarbónás ecetes mixturát, de nem volt tökéletes.
Az egyik kedvenc bloggerem pont ma próbálta ki ezt a csodaszernek mondott kád és zuhany tisztítót, mivel már nagyon ráfért a fürdőkádra egy alapos tisztítás, így hát azonnal ki is próbáltam.  Már alig vártam, hogy az új segédeszközömet a Kikben 290-ért vett pillangós lózsaszín (kislányom mondja így) vízpermetezőmet kipróbáljam!

Nem kell sok minden hozzá:


  • 1 vízpermetező (nekem 4 decisem van, pont elég volt)
  • fele ecet (jelen esetben 2 deci),
  • fele mosogató szer - itt egy amerikai mosogatószert ír, de én a békásommal próbáltam ki, szerintem bármilyen mosogatószerrel jó.  (jelen esetben 2 deci)


Képekben (kb. 10 perc volt a takarítás és az elkészítés és minden ragyog :)


Hozzávalók. Rózsaszín és zöld, szuper :) 
Ecetet 30 mp-re betettem a mikroba és melegen öntöttem bele a permetezőbe.
Most jön a 2 deci mosogatószer, akinek koncentrátum van, az csak  1 decit tegyen a 2 deci ecethez.
Aztán fogtam és az egész kádat bepermeteztem, akinek van ablaka a fürdőszobán mindenképpen nyissa  kis, mert nagyon durva a szag, ha meg nincs, akkor többször menjen ki friss levegőt szívni! Tuti toxikus sokk! :) De a zsíroldó szagánál jobb!
A fal is kapott, meg a zuhanytartó. Kimenekültem a fürdőszobából és hagytam a cuccot állni vagy 5 percig, nem írták, hogy szivaccsal menjünk át rajta -gondolom ezért csodaszer - de azért én a biztonság kedvéért megtettem, habzott szépen, aztán pedig fogtam a zuhanyt és lemostam.
A végeredmény tökéletes, mivel nincs hiper szuper fényképezőm, ezért a kád fehér csillogását nem tudtam prezentálni , higgyétek el nekem, vagy ami még jobb próbáljátok ki a receptet!
Benne vagyok a képbe :)
Mindjárt kipakolom a konyhai mosogatót és abba is belesprickolom  a maradékot!

A frosch mosogatószer 7 decis, mi a Müllerben vesszük, azt hiszem 400 Ft alatt, férj szokta beszerezni. Ecet 150 ft körül van, ezekből kellett 2-2 deci, a tisztító összesen: 156 Ft-ba. És nem is az egészet spricceltem ki!

Ti mivel tisztítjátok a kádat, és a zuhany mögötti csempét?!

12 megjegyzés:

  1. Szia, megírnád annak a blognak a címét, ahonnan szerzed ezeket az ötleteket? Köszi szépen!

    VálaszTörlés
  2. Bocsi, de ez maradjon az én titkom ;)

    VálaszTörlés
  3. Én is eredetmegjelölés nélkül szoktam blogokról ellesett ötleteket megmutatni. Úgy illik.

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. forrás:http://www.food.com/recipe/tub-and-shower-magic-434275

      Törlés
  5. Szia!
    A mosószóda is nagyon jó kádat, csempét tisztítani. Rászórom, vizes szivaccsal átsúrolom, aztán ecettel bespriccelem, még egyszer szivacs, és langyos vízzel leöblíteni. Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  6. Az ecetet helyettesítsd citromsavval, annak nincs szaga és pont olyan hatékony! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötletet, na majd legközelebb kipróbálom, és csak beleszórod a mosogatószerbe? Vagy felolvasztod előtte egy kis vízbe?

      Törlés
  7. Sziasztok!
    Annamari nagyon jó az oldal!!! :-)
    Én még nem próbáltam saját készítésű tisztítószert, de itt az alkalom egy fürdőszoba takarításnak, és mivel az ecet szagát (én is) utálom, ha citromsavval helyettesítem, abból mennyi kell? :-) Az étkezési citromsav is jó? Én Jar mosogatószert szoktam használni, a célnak gondolom az is megfelel, ugye? :-)
    Üdv; Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Próbáltam már citromsavval, de nem olvadt fel és a kis szemcsék eldugaszolták a kifújot, nem tudom, hogy hogy lehet citromsavat felolvasztani, talán egy kis meleg vízben? Biztosan lehet azzal is csinálni. Mennyiségről fogalmam sincs, bocsi. Szerintem próbálgatni kell. Bocsi, hogy nem tudtam segíteni.

      Törlés
    2. Szia! Semmi baj. :) Végül nem bírtam "várni" és kipróbáltam az ecetes megoldást. Gondoltam majd kimenekülök a fürdőből, mert nekünk nincs ott ablak. Az eredmény: tökéletesen lehozta a vízkövet mindenhonnan, és nem volt ecetszag, csak egy picit. :) :) Köszönöm a receptet! :)

      Törlés