2012. április 27., péntek

Házilag készített folyadék buborékfújóba- 1,5 liter 200 Ft

Jön a hosszú hétvége, jó meleg lesz,éljen, irány a szabad. Ilyenkor minden féle előkerül, még az üres buborékfujók is, amik már régen kiürültek és elfelejtődtek. Vagy csak a szomszéd gyereke játszik ezzel és az én gyerekeimnek is azonnal kell ilyen, mertenélkülneméletazélet és különben is most AKAJOM!!! Először is papagáj üzemmód bekapcs, nem akarod szeretnéd! Buborékfujó nem kerül sokba, de az én gyerekeim 1-2 db/nap fogyasztás meg sem kottyan, persze a fele folyadékot kiöntik a földre, jaj! Most már nem fogok idegbajt kapni ettől, az tuti!!! Több, mint másfél liter folyadék kijön 200 Ft-ból! Nesze neked dr Buboreksz, vagy mi?! 

Ismét Zsenilia volt a kérdező, én meg a kereső. Íme egy jó kis amerikai recept, azért ilyen furcsák az arányok, igyekeztem kimérni evőkanállal is, hogy az is meg tudja csinálni, akinek nincs mérlege. 

Hozzávalók:


1,44 liter víz (6 csésze víz)
1,7 dl  mosogatószer  (fél csésze) (11 evőkanál)
1,7 dkg  kukorica keményítő (fél csésze) (9 evőkanál)
1 ek sütőpor


Az összetevőket öntsük össze egy tiszta edénybe. Érdemes a kukorica keményítőt először ezzel a vízzel kikeverni és úgy a több folyadékhoz hozzáönteni! Az edénybe nagyon óvatosan kevertem össze, mert nagyon habzik. Aztán beleöntöttem egy 2 literes műanyag flakonba. Várjunk egy órát mielőtt használnánk!

Egybesűrítettem mindent, remélem jól kivehető! :)

Extraként itt egy buborékfújó megoldást, amit szintén a pinteresten találtam! Multibuborékfújó nagyobb gyerekeknek ajánlom, akik tuti nem nyelik le a folyadékot!!! Csak 6 szívószál kell hozzá meg egy kis szikszalag, és már kész is, indulhat a móka! 
Figyelem! Csak nagyobb gyerekek használják, hogy a kicsit nehogy lenyeljék a folyadékot, azért a mosogatószer, ha még öko is nem tesz jót nekik!!!

Tuti nem sajnáljuk, ha ezt kiöntik, pikk-pakk készíthető újabb adag! 
Szerintem ha nem a napon tartjuk, eláll egy ideig!

Ti is kimentek  a szabadba a hosszú hétvégén? 

11 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mi gyerekkorunkban sima mosogatószeres vizet fújkodtunk... Pont ugyanúgy szállt, mint a készen kapott buboréklé. Sőt: csak egy fújóm volt, azt töltögettük, de huszoniksz évvel ezelőtt nem voltak flakonos utántöltők...
    Nem, biztos nem emlékszem rosszul: a keresztlányomnak tavaly töltöttük ugyanígy újra a buborékfújóját, és lám: lett szép bubi belőle:) Igen, ki kell kísérletezni az arányokat, de eszembe nem jutott volna sütőport tenni a buboréklébe... (Nem bántásként mondom, csak én így emlékszem.)

    VálaszTörlés
  2. Ki fogom próbálni.
    Eddig csak sima bio mosogatószert tettem a vízbe, de nem lehet vele nagy buborékokat fújni, mint az eredeti löttyel. Pedig amikor kicsik voltunk, mi is csak mosogatószert tettünk bele és remekül működött.

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, a régi mosogatószerek. :) Nekem is az volt még, ezért csodálkoztam is, hogy nem működik a gyerekeimnél. :(

    Köszönöm, hogy gondoltál rám Annamari, hogy nincs mérlegem. :D

    Most meg nem kapok keményítőt, a Lidl-be már gyanúsan nézett a biztonsági emberke rám annyit köröztem. :) De hátha Ő sem tudta, hogy mit szeretnék! :D

    VálaszTörlés
  4. Detti: én nem haragszom, én csak ötleteket próbálok ki, és nézem, hogy működik-e!?
    Alexandra: én is öko mosogatószert tettem most bele, lehet, hogy egy normál jobban habzik nem tudom, de ezzel is nagy buborékokat tudtam fújni.
    Zsenilia: meg kellett volna kérdezni, hogy hol van? Mais Stärke németül ;) Lehet, hogy a sütőcuccoknál, vagy fűszereknél van! Na majd ha elmegyek a miénkbe jól megnézem, hogy van-e. Aldiban tuti!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megkérdeztem a biztonságit, mert más eladót nem láttam, de Ő úgy nézett rám, mint egy ufóra. :D
      A sütéses dolgoknál néztem, meg a lekvárok, fűszerek között, de sajna nem találtam. Aldi nekem sajna nincs. :(

      Törlés
  5. Találtam egy sima (nem extra nagy és tartós) buboréklötyit itt:
    http://www.pinkpistachio.com/magic-bubbles/

    Kipróbáltam, jelentem működik. :)

    VálaszTörlés
  6. A keményítőt dl-ben kell érteni, ugye?

    VálaszTörlés
  7. hát nem tudom ki mit és hogyan csinált, de nekem nem jóóó :( az aljára le van ülve a keményítő. Nem oldódott fel, és csak egy buborék fúvódik. :-/ kérlek írjatok bővebb tapasztalatot, és esetleg márkát is :P

    VálaszTörlés
  8. ezt a keményítő dolgot nagyon nem értem,
    9 evőkanál több mint 1,7 dekagramm
    1,7 dl keményitö sem 1.7 dekagramm

    VálaszTörlés
  9. Csak mosogatószerrel nekem sem sikerült még. Gyerekkoromban nekünk házi szappanból készített a Nagypapánk és úgy emlékszem 1 szál szívószállal fújkáltuk. Ki fogom próbálni ezt a receptet! Jön a jóidő és van pár üres bubi fúlyónk....:) Tetszik az oldal! Sok érdekes és hasznos dolgot találtam.

    VálaszTörlés
  10. Igen,az aljára leül a keményítő,amit föl lehet keverni,vagy felrázni az üvegben.És csodálatosan működik!Köszönöm a tippet!Nekem bevált!!

    VálaszTörlés