2012. február 13., hétfő

Általános öko tisztítószer megalkotva, kipróbálva!


Anyósom jön fel holnap, már alig várom, két gyereket itt hagyom neki én meg elmegyek mindenfélét intézni és csak nézni ki a fejemből erősen! Nagyon jó vagyok benne ;)

A vécé már szörnyen nézett ki, úgyhogy itt volt az ideje, hogy megalkossam a tisztító szeremet, kiöntöttem egy régi sprays flakont egy műanyag palackba, a sprickelőt kimostam és elkészítettem az anyagot!

Remek vécé tisztításra, sőt a vécékefe tartója undorító barna volt, bocsi, nem erősségem az ilyen tisztítása is, azt befújtam vele és hipp-hopp eltűnt a barnaság! :)) Máskor kevesebb levendulát teszek bele, nem az én kedvenc illatom, na! Mindig egy 100 éves nagykabát jut eszembe róla!!

Lehet, hogy a kád tisztítására nem lesz elég, de ezt majd holnap kipróbálom, ha már jön anyós, akkor már az is tiszta legyen!!! Végre egy indok, amiért kitisztítsam, na jó, már múlt héten is megcsináltam a maradék Cilit Banggel, olyan 4 éves lehet, de akartam a spricnit, de nem olyanra csinálták a tetejét, amit nem tudtam sehogy sem lepattintani?!! Majd férjet ráuszítom! 

Folyadék elkészítése igen gyors és mivel 2 és fél decis bögréim vannak, így fél lityó anyagom lett!!! Zsutól meg is tudtam, hogy 1 cup amerikai mennyiségként 2,45 dl, majdnem ott vagyunk, ahol kell :))

Elkészítés képekben, hogy tényleg egyszerű elkészíteni!!!

Receptet itt találod!!

Nos a képek!ű

2 bögre vizet feltettem főni! Fedőt tettem rá és pikk pakk megvolt.
Lehúztam a tűzhelyről és hozzáadtam az
1 tk bórakot, pikk pakk felolvadt benne!
1 negyed bögre 10 %-os ecetet öntöttem hozzá
és hagytam kihűlni!
Amikor kihűlt, akkor beleöntöm a spricces flakonba!
Majd hozzáöntöttem a 15 csepp levendula olajat és olyan 10 csepp citromolajat.
Legközelebb kevesebbet teszek bele!
A vécé utána így nézett ki, és illatozott a levendula citrom olaj illattól!

Most már jöhet anyósom!  Még a csempefalat is lemostam :)
Igaz a fenti fürdő még hátra van, de mire való a holnapi nap!!! Csak úgy spricolok majd mindenfelé :))


Ilyen olcsón tuti nem szereztek be sehol sem tisztítószert!! Az egész kb. 100 Ft alatt volt, ha beleszámítjuk azt az energiát és vizet, amivel a lábast is kimostam és a vizet felforraltam! :))

Remélem kedvet kaptatok? 


Ui: Erősen vízköves kádhoz  és csempéhez nem elég erős a tisztítószer, erre valami mást kell kitalálnom! Sajnos, nagyon kemény a víz hozzá! De fel is mostam vele a követ, arra is megfelelt! Mosdótisztításhoz, vécétisztításhoz, csempetisztításhoz, ami nem annyira vízköves, mint mondjuk zuhany mögött!!

6 megjegyzés:

  1. Szia! Citromsavval próbáltad már a vízkőtelenítést? Nálunk is nagyon kemény a víz. A mosogató rémesen tud kinézni, de 1-2 ek. citromsav vízben feloldva csodákra képes. Fürdőben is nagyon jó.
    Nagyon jó a blogod:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre még nem gondoltam, de van itthon, úgyhogy a mosogatóra ráférne egy kis tisztítás! Ki is próbálom!!! Beszámolok róla ;)

      Törlés
  2. Szia!

    Én szódabikarbóna és 20%-os ecet párossal szoktam a régebbi vízkövet lepezsgetni. :-) Nálunk is kemény a víz, a pelenkák is megkövesednek...
    Hígítatlanul az oldat visz mindent, csak a függőleges felületekre még nem találtam megoldást, mert itt az a lényeg, hogy "vegyen egy pezsgő fürdőt" a felület. :-)
    Tetszik a stílusod és az oldalad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi:) Ezt találtam a fürdőszoba vízszintes felületének tisztítására, baromi hatékony, csak spricc, spricc és aztán zuhany neki! Ahol meg nem éri víz a falat, ott csak egy kis mikroszálas ruhával történhet az áttörlés :))
      http://anyasporol.blogspot.com/2012/03/gyors-egyszeru-olcso-kad-es-zuhany.html

      Törlés
  3. Nagyon jók a bejegyzéseid, igazán sokat tanultam belőlük. 1 dolgot nem tudok egyelőre megoldani: mivel fali wc-nk van, ezért nagyon be van korltozva, hogy milyet vehetünk rá, ráaásul elég drága is. Valamilyen vastagabb műanyag lehet a miénk. Sajnos néhány hónap után a család férfitagjainak köszönhetően a fedél belső fele elkezdett sárgulni és nem vagyok képes ezt leszedni. Erre nincs valami ötleted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utána néztem és azt írják, hogy ha műanyag az ülőke, akkor próbálják meg szódabikarbónával. Szerintem érdemes egy kis pasztát készíteni belőle egy kis vízzel és rákenni a kérdéses helyre és állni hagyni!!

      Törlés