2011. augusztus 14., vasárnap

Az igazság odaát van! - kompakt fénycsövek sokadszor

Teljesen kiművelem magam a kompakt fénycsövekből, bár nem tarotok ott, ahol ennek a bejegyzésnek a szerzője, nem próbáltam ki több fajtát, csak 5 kínait vettem, meg kettőt a külső lámpába.
Röviden a cikkről, akit részletesen érdekel itt olvashatja: http://www.nibiru.hu/egeszseg/100117energiatakarekos.htm

A kompakt fénycsöveket vizsgál:

  • a normál izzók széndioxid kibocsájtása az semmi!  Európában a légkondicionálók üzemeltetéséhez szükséges energia előállítása során ezerszer több szénmonoxid keletkezik. Valamint az Európa fölött elrepülő repülőgépek kibocsájtása is sokszorosa a normál izzók szénmonoxid kibocsájtásának!
  • a kompakt fénycsövek gyártása során felhasznált környezeti hatások - rosszak!
  • a kompakt fénycsövek fénye (mintha boncterembe lenne az ember, forrás: index.hu), sugárzása, élettartama, használata során fogyasztott áram mennyisége. (lényeg, hogy a fénye rossz, vibrál, és a dobozon lévő élettartamot soha nem éri el, arra a következtetésre jut, hogy a jobb minőségű kompakt fénycsövek ára sohasem térül meg!
  • a kompakt fénycsövekben lévő anyag mérgező - tanácsot ad, hogy hogy lehet beszerelni és mi van ha eltörik, rögtön el kell hagyni a szobát és 15 perc szellőztetés, valamint nem szabad a port felporszívózni, csak valamilyen ragasztócsíkkal felszedni, vagy papírtörlővel!
  • a kompakt fénycsöveket, nem a szemétre kell dobni, mivel veszélyes hulladékként higanyt tartalmaznak, Amerikában vannak olyan államok, ahol a kompakt fénycsövek 95%-a a kommunális hulladékban végzi!

Mégis mit javasol helyette, mivel az Európai Unióból 2014 végére az összes normál izzó fajtát kivonják?!

Azt, hogy halogén lámpát vegyünk, ami 30%-os energia megtakarítást eredményez, de a fenti hatások nem érvényesülnek!

Ír a ledes megoldásokról, de azok tényleg a megfizethetetlen kategóriákban mozognak!

Egy cikket is csatol a bejegyzéshez, ami a német Stiftung Wahrentestet idézi, ahol a kompakt fénycsövek nagy része leszerepelt!!! http://www.nol.hu/gazdasag/leszerepeltek_az_energiatakarekos_izzok

Lényeg: az égők az idő múlásával veszítenek fényerejükből, eközben nem kisebb az energiafogyasztásuk a hagyományos izzóéknál, a vizsgált izzók 6000 óránál kevesebb után felmondják a szolgálatot, nem bírják a ki-be kapcsolást!

Most légy okos Domokos! Kezdek összezavarodni!!! Most akkor mivel teszek jót magamnak, a pénztárcámnak és a környezetemnek????

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése