2011. augusztus 18., csütörtök

Pakolás spórolás!? - Idő és idegeskedés megtakarítás :)

Anyaként egész életem a pakolásról szól, régen nem érdekelt, ott rohadjon meg, majd ha kedvem lesz hozzá!

Azért most is van, hogy ott rohadjon meg, de muszáj megcsinálni, még senki sem akarta helyettem elvégezni.
Most bőrönd pakolásról lesz szó!!!

gyerekruhák vannak benne:))
Nagyon sokat utazunk, havonta legalább egyszer, hétvégére, sajnos nem a tengerpartra! Bebő még csak 5 hetes volt és már mentünk is Pécsre a mamához! 
Elsőnek csak gyerekcuccokkal volt tele az autó, egy bőrönd a gyereknek, mózeskosár, autósülés, babakocsi, pelenkázótáska, és egy bőrönd nekünk.
Most már nem így van, szerencsére, nagyobbak a gyerekek, két gyerekkel van egy bőrönd nekik és egy nekünk. Az övékébe még a kispárnák és a takarók is bent vannak. Legjobban a változó időt utálom, amikor kell rövid és hosszú is és mindig az nincs, ami kéne!!!

Szörnyű hétvégénk lesz, vagyis biztosan nagyon szórakoztató, de pakolás szempontjából halál. Nos, péntek este lemegyünk Pécsre, szombaton délben megünnepeljük mama szülinapját ebédkor, aztán összecuccolunk mindent és elmegyünk Ófaluba, ahol férj nagybácsijának 70. szülinapja lesz, kapunk matracot azon aludhatunk, ami szupi is lenne, de másnap reggel, azaz vasárnap fél 11-kor a szomszéd faluban kell lennünk díszpuccba, mert mi leszünk Lujzi keresztszülei!

Nos itt a feladat, úgy kell pakolni, hogy meglegyen minden és ne kelljen ötvenszer átpakolni mindent!

Tudom ez nem nagy cucc, de holnap reggel kénytelen leszek  leülni, egy ceruzával a kezemben és szépen összeírni, hogy mit hová pakolok és mit veszünk fel hová! Tervet kell készíteni, hiába az idő múlásával, már én sem tudok mindent megjegyezni, azzal, hogy 5 percet szánok rá, baromi sok idegeskedéstől, üvöltözéstől - férjjel és pakolástól kímélem meg magam! 

Igyekszem nem 10 váltás ruhát pakolni a gyereknek, de ma is csak 2 váltó gatyát vittem és nem volt elég, mert drága fiam kétszer esett bele a Dunába, na nem volt vészes, mert sekélyebb részen voltunk! :) Hab a torkán, hogy lányom is beesett a vízbe! Sebaj, őt is átöltöztettem!!! :)) Anya nem ideges, anya nyugodt, anya nem kiabál, anya mosolyog, anya nem kap gyomorgörcsöt, anya örül, hogy gyerek örül, anya gyerek lesz megint és átérzi, hogy milyen jó pancsolni! OMMMMMMMMMMMMMMMMMM


Kérdés, hogy Ti hogy oldjátok meg az utazást? Hogy pakoltok? Én még képes vagyok az utsó pillanatban még egy fél kilónyi ruhát bedobni a bőröndbe!!!

Ennél már csak a kipakolás lesz undorítóbb :))) Nekem soha semmi sem jó, mert azabaj!!!!

2 megjegyzés:

  1. Ismerős helyzet a vidéki nagyszülők miatt. Én inkább több ruhát teszek be a gyerekeknek, mert tuti, leeszi/önti/bepisil/beleül stb, az autó meg úgyis elbírja. Én a kipakolást UTÁÁÁÁLOM! Az az időrabló igazán.

    VálaszTörlés
  2. Először is, listát írok. Ebbe nem írom bele, hogy miből mennyi, csak egy felsorolás, hogy minden meglegyen, semmit se felejtsünk itthon.
    A ruhákat kikészítem az ülőgarniturára, egyszerre csak egy családtagét. Fehérneműből annyi, ahány napra megyünk (kivéve ha több hétre utazunk el), gyerekeknél egy kicsit többet, de ez attól függ, hova megyünk, van-e lehetőség mosni.
    Általában több ruhát készítek ki, mint amennyit végül bepakolok, mert meggyőzöm magam, hogy ez vagy az igazából felesleges.
    Általában a gyerekek ruhái mennek az egyik bőröndbe, a férjem és az enyém pedig a másikba.
    A cipőket zacskóba teszem. A fehérneműket egy olyan zsákba, amiből az utazás során szennyeszsák lesz.
    Általában mindent bepakolok az utazás előtti este, még a tisztálkodószereket is. Így például az utazáshoz is van fogkefénk, nem kell a fürdőszobából becsomagolni, nem marad otthon.
    Reggelre csak az marad, amit a hűtőből akarok magunkkal vinni, illetve a mobil töltők.
    A bőröndöket ennek ellenére csak reggel szoktuk az autóba tenni.

    VálaszTörlés