2011. augusztus 16., kedd

Vödörnyi víz egy kézmosásra


Melyik gyerek nem szeret pancsizni?
Akinek van kicsi gyereke tudja, hogy náluk hogy megy a kézmosás. Nos nálunk egy vödörnyi tuti elfolyik, és tök mocskos marad a keze! :D

Baromi sok vizet használunk, minden nap meg a mosogatógép, ugye főzök, így aztán van mit elmosogatni, azért mosogatok is egy kicsit, mert mindent nem tudok betenni. Hetente 3-4 alkalommal megy a mosógép is.
Minden nap zuhanyzunk, gyerekek fürdenek - na ezen lehetne spórolni, heti egy fürdéssel. Aztán itthon vagyunk, most jelenleg hárman, igaz ebből Trudi nem használja még a vécét! ;)

Összesen  4 csapunk van, ebből két mosdó, egy zuhanyzó és egy konyhai csaptelep.

tudatosvásárlók oldalán találtam ezt az érdekes megoldást! A csapok szűrőjét kicserélve tudjuk szabályozni, hogy egy perc alatt mennyi víz folyik el, egyes megoldásoknál 22-15 liter/ perc elfolyás helyet 4 liter/ percet mond, kíváncsi leszek! Lehet írni nekik és kiszámítják, hogy mennyit spórol az ember, ha a perlátort felszereli! Biztos máshol is lehet kapni! Ez nem a reklám helye, csak egy költséghatékony megoldás ismertetése!

A mi havi átlagos használatunk melegvízből olyan 4-5 m3, hidegvízből ennél több, szerintem 8 is megvan!

Megbeszélem urammal, Tibivel, és apámmal, hogy milyet kéne beszerezni és felszereljük, kíváncsi vagyok, hogy mennyit lehet így megspórolni?! A víz díja itt 234 Ft/m3, de a csatorna díja dob a képleten mert az még +406,62 Ft! Így összesen egy m3 víz ára 640,62 Ft, ehhez még hozzájön a melegvíz előállítás költsége is! Amin szerintem nem tudunk spórolni, mert a közös kazánból megy!

Megkaptam a kalkulációt és abban ezt írja:

"Az Ön(ök) egy főre jutó vízfelhasználása jelenleg 99 liter/nap (Az európai átlag 200-400 liter/nap, a magyar városi átlag 150-160 liter/nap), melyet Ön a választott vízadagolókkal várhatóan 74 liter/nap-ra csökkenthet!


A megtakarítható víz- és csatornadíj 23.040,- Ft/év*, a melegvíz előállításához szükséges energiaszámláin pedig várhatóan további 12.258,- Ft**-ot tud éves szinten megtakarítani!

Az Ön által megadott adatokat figyelembe véve éves szinten nagyságrendileg összesen 35.298,- Ft-ot tud megtakarítani víz-, csatornadíj és energia számláin!***

Számításaink során a havi vízfogyasztás rovatban Ön által megadott 12m3 értéket vettük figyelembe (3 fős városi háztartás országos átlaga 13,95 m3), kérjük jelezze, amennyiben az Ön által megadott érték korrigálásra szorul!"


Az „EcoPanel Standard” előnycsomag + kiegészítő darab egyszeri beruházási értéke szállítási díjjal együtt: 8.810,- Ft.

Ne késlekedjen, rendelje meg Ön is energiahatékony vízadagoló készletét, és takarítson meg évente 35.298,- Ft-ot víz-, csatornadíj- és energiaszámláin!"

Kíváncsi leszek! Ha felszereltük és már nézzük egy hónapja, akkor én is beszámolok arról, hogy mennyit spóroltunk vele! :)


Ti használtok ilyet, van valamilyen tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ha van szívesen venném, ha megosztanátok velünk! 

1 megjegyzés:

  1. ááááááááá, dehogy. A mosogatógép szerelőig nem jutottam el egy hónapja, nemhogy ilyenekhez.

    Aki pöcegödrös családi házban nőtt fel, az tud spórolni a vízzel :-) Mindig azt hallgattam, hogy zárd el gyorsan a csapot, mert tele lesz a pöcegödör.

    VálaszTörlés