2011. augusztus 10., szerda

Spórolás = tudatos vásárlás?!

Olvasom ezt a cikket, a tudatosvasarlo.hu oldalon és összeáll a kép, mert egyrészt spórolok, de másrészt ezzel a döntéssel, hogy spórolni fogok tudatosabb vásárló és fogyasztó is válik belőlem. :) Meg ott a véremben a több évnyi beszerzési tapasztalat, ami elég költségérzékennyé tett! 

Nem kell mondani, mindenki látja, hogy a svájci frank az egekben, tegnap még 270 felett is járt, akinek  most kell a törlesztő részletét kiszámítani, az joggal szívhatja a fogát. :( Már a középréteg, én alsó középréteghez sorolom magunkat, is megérez mindent a pénztárcáján, főleg két gyerekkel. Valahogy az én gyerekeim egyfolytában nőnek, nőnek hosszban és a cipőjük is folyamatosan kicsi lesz, na meg esznek is, meg mi is!

Úgyhogy van kiadás bőven, még a hitel mellett, és nem luxuscikkekre, hanem napi megélhetésre!

Mástól nem várom el és nem is várhatóm el, hogy helyettem takarékoskodjon, beossza a pénzemet, viszont keresem a lehetőségeket, amelyek ötleteket, fogózkodókat adnak, hogy hogyan spórolhatnék. Sajnos hiába jövök ilyen családból, kivéve apám, nem sok ragadt rám! Igyekszem most pótolni! 

A blogom célja, hogy egy olyan közösséget teremtsen, akik megosztják egymással a trükkjeiket, tippjeiket, hogy min és hogyan tudnak spórolni a háztartásunkban, hogy az ne legyen nagyon fájdalmas! Egy kis odafigyeléssel is lehet sokat megtakarítani!

Nem célja viszont, hogy minden egyes lépéssel csak mélyebb depresszióba és folyamatos megvonásokra késztessek mindenkit! A szemeket szeretném felnyitni, hogy sok kicsi sokra megy!

Igen, ha spórolunk, akkor tudatosabban vásárlunk, költségérzékenyebbé válunk, tudatosabban is fogyasztunk! Visszatérve a régi módszerekhez lehet, hogy sokkal környezetvédőbbek megoldásokat is felfedezhetünk a háztartásunk körül, amivel már a közösségünknek is jót tehetünk, na meg hosszútávon a gyerekeinknek!

Buzdítok mindenkit, hogy határozza el magát és térképezze fel a havi kiadásait, erre segítségére lehet, az excel táblám, amit szívesen elküldök, az alapján sok mindenre fény derülhet, hogy hol lehet megfogni a pénzt! 

Tervem, hogy a háztartás minden szegletére vonatkozóan feltérképezzem a spórolási lehetőségeket a TI segítségetekkel.
Minden kedves olvasom tapasztaltait szívesen fogadom a megjegyzésekbe, később ezeket összesítve is közzé teszem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése