2011. augusztus 8., hétfő

Citromfűves vuki pöri :D

Ma ez jutott eszembe, amikor 2 héten belül a második üveg olíva olajat vettem meg, igaz két héttel ezelőtt nagy vendégjárás volt, kollektív szülinap ünnepléssel és bátran öntöttem a grillhúshoz, grillzöccséghez, grillsalátához :) 
Szívom is rendesen a fogamat! Az Aldiban szoktam venni, vannak ennél drágább olíva olajok is (750 ml =990 Ft; 1lityó=,1320Ft) de akkor is sokkalom rá a pénzt, mert spur vagyok, na, véremben van :) Ti hol vesztek olíva olajat és mennyiért? Mire használjátok? 
Egyik szombat reggeli rádióműsorban (mr1) hallottam, hogy Molnár B. Tamás még a lecsót is azzal főzte, ezt túlzásnak találta Bíró Lajos chéf, de aztán megállapította, hogy tényleg jobb úgy! Azóta én is arra rakom rá a kolozsvári szalonnát és a kolbászt :))

Úgy érezem magam, mint Stahl Judit, hogy mindenhez olíva olajat rakok! Van egy kabaré jelenet, Disznóvágás Stahl Judittal, na ott van, hogy a vájlingot is kiolívaolajozták, kérdi a parasztbácsi (Hadházi László), azt meg minek, hogy nehezebb legyen elmosni :DDD Sőt feldolgozás előtt is olíva olajjal kell bekenni a disznót, hogy szebben perzselődjön a szőre! :D Vagy fogjunk egy üveg extra szűz olívaolajat és üssük fejbe vele a disznót így kábítsuk el :D Mi mindenre jó az olíva olaj!!! :D

 
Hallgassátok meg, biztosan dőltök majd a röhögéstől:DD

2 megjegyzés:

  1. Én Bertolli olíva olajat veszek mindig. drága, de szeretem. Főleg salátákba. Napraforgó olajból is Floriol Trio-t. De csak azért, mert soha nem sütök bő olajban (U-T-Á-L-O-M, ha az egész lakás olaj szagú 2 napig, szóval igen, bevallom, soha nem csinálok rántott húst) úgyhogy kevés olaj fogy, abból mehet a drágább.

    VálaszTörlés
  2. Miért nem sütöd a rántott húst a sütőben? Én ott szoktam, meg a rántott patiszont is! Tepsi aljába olaj, nem sok, épp hogy el lepje rá a hús, aztán arra is locsolsz egy kis olajat, be a sütőbe és ennyi, én még még szoktam fordítani, hogy másik oldal is piros legyen. Fokot időt nem tudok,d e én általában 180 fokon szoktam használni sütőt!

    VálaszTörlés