2011. augusztus 15., hétfő

Közösségi spórolás - összefogás

Egy 6 lakásos társasházban lakunk (igaz még csak 5 lakó van) március óta, a lakókkal jól megvagyunk, esténként sörözős, borozós, vagy csak udvaron állós spontán közös gyűléseket szervezünk, általában nagy röhögések mellett! :)

Sajnos a vállalkozó, aki kivitelezte a házat csődbe ment, nem a szó szoros értelmében, de a lényeg, hogy nem csinál semmit! :(

Így aztán mi vettük a kezünkbe az irányítást, szervezkedünk, most vasárnap éppen kaput szereltünk, mert feltörtek a "zárt" udvaron két autót. Vagyis a zár már mit sem tartott, mert az ide érkező emberek széttépték, így bárki be tudott jönni. Be is jött!:(

Vasárnap uram és szomszéd potom 3 óra alatt kicseréltek rajta mindent és biztonságossá tették, így is be tud jönni bárki, de nem olyan egyszerű.

Most közös riasztórendszeren dolgozunk, szeretnénk mi is riasztót, mert ez nem állapot, hogy félünk, így azt beszéltük, hogy közösen lépünk fel a szolgáltatóknál, hogy hátha így kedvezőbb díjat számítanak fel.

Aztán még itt van a kerítés festés, megbeszéltük, hogy a fiúk lecsiszolják, a lányok addig főznek, aztán a lányok festenek, fiúk meg elmosogatnak, erről mondjuk ők még nem tudnak ;)

Most volt gyomirtás, amit én férjem végzett napi levezetőnek minden szomszédnál bepermetezte a gazt, még kerítés sincs kész egymás kertje között át lehet járni, azt sem fejezték be! Megbeszéltük, hogy zsanéros kapukat készítünk egymáshoz, mert a kertbe csak a lakáson keresztül lehet eljutni, ha valami kerti szerelés van és ott dzsuva, akkor mégse az adott lakáson caplassanak át!Arra is kitaláltuk, hogy együtt csináljuk meg! 

Aztán földet is hozatunk és akkor együtt végezzük a fűültetést, nemcsak a közös területeken. Na meg arra is gondoltunk, hogy nem vesz mindenki fűnyírót, hanem közös lesz, persze közös lónak túrós tudom, de meg lehet próbálni!

Van 3 fúrt kutunk, mert hőszivattyús a fűtést és azt ötleteltünk, hogy búvárszivattyúval nyernénk az öntözési vizet, hogy így olcsóbb legyen! Ezt is még át kell beszélni!

Ezekkel a közös munkákkal pedig pénzt spórolunk, amit mi magunk meg tudunk csinálni, azt elvégezzük a ház körül beosztva, hogy jobb, szebb és élhetőbb legyen a környezetünk!

Szívesen segítünk egymásnak, igaz még fiatal a csapat és lelkes! Remélem ilyen is marad!!!
Örülök, hogy alakul ez a közösség, jó, hogy ilyen szomszédok vesznek körül, akikre lehet számítani!!!

Ti milyen közösséghez tartoztok? Szomszédokkal beszélgettek, közösen szervezkedtek?

3 megjegyzés:

  1. A szomszéd leszereltette a közös előtér ajtaját. Miért? "Csak mert". Azóta SZIGÓRÚAN csak köszönésre vagyok hajlandó, semmi egyéb beszélgetésre. Ja és mert 25 éve ott lakik, azt gondolja előjogai vannak. Amúgy klasszikus nagyvárosi panel, nem tudom hogy hívják az emeleten lakókat. Ez már nem a Szomszédok c. teleregény, ahol Lenke néni tanítgatja Vágási Jutkát gyereket fürdetni és Kutya bácsi menti meg Julcsit a megerőszakolástól.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is voltak gondok, emlékszem szembe szomszédra még a rendőrt is kihívtuk, mert éjszaka tuff tuff zenét hallgatott és nem akarta többszöri kérésre sem lehalkítani! De itt más, szerencsére!!!

    VálaszTörlés